30 Mart 2012 Cuma

Röportaj | Abdullah Apak


- Kaptan önce sizi biraz tanıyabilir miyiz?
 
-  01.03.1975 tarihinde Bursanın güzel ilçesi GEMLİK’te 6 kardeşin en küçük bireyi olarak dünyaya geldim. Evli ve Yaren, Burak adında iki çocuğum var.

- Futbola başlamanız nasıl oldu?
 
- Tabiki de her küçük çocuk gibi mahalle ve okul bahçelerinde top oynarken o dönem Gemlikspor’un değerli alt yapı hocası HAYDAR YİĞİT’in beni izleyip beğenmesi ve Gemlikspor’a kazandırmasıyla başladım.

- İlk Profesyonel maçınız ve ilk golünüzü hatırlıyormusunuz?
- İlk profesyonel maçım Bozüyükspor-Mithatpaşaspor 3.lig maçıydı. İlk golümü 1994 yılında, Bozüyükspor-Eskişehir Şekerspor maçında attım.

- Kariyerinizde, farklı takımlarla, farklı liglerde 400′e yakın maça çıktınız, 100′e yakın gol attınız, sizin için en unutulmaz maç ve gol hangisiydi?
 
- Unutamadığım çok maçım var ama duygusal bi insan olduğum için aklımdan çıkmayan maçım, Marmarisspor’da oynarken Muğlaspor’la aynı gruptaydık ve devre arası bizden ayrılıp Muğlaspor’a transfer olan çok sevdiğim arkadaşlarım vardı ve o dönem Muğlaspor küme düşmemeye oynuyordu. Biz ise üst sıralarda yer almaktaydık aynı ilin takımları olmasına rağmen maçın önemi büyük demişlerdi bize ve bu şartlarda maça çıkmıştık sevdiğim değer verdiğim arkadaşlarıma karşı oynamak o ortamda çok değişik anlar yaşattı bana. Maçta Muğlaspor 3-1 öndeyken biz maçı çevirip 4-3 galip gelmiştik ve attığımız her golden sonra kendi seyircimden yüzümü saklayıp arkadaşlarımın o durumlarına ağlamıştım. Unutamadığım gol ise eskiden formasını da giydiğim Kütahyaspor deplasmanında olmuştu. Onlar da küme düşmeme maçına çıkmışlardı ben yine Marmarisspor’daydım yaklaşık 10 kişi tüm aile bireylerime küfür ediyorlardı ve o gün o hakaretler altında 2 gol 2 asistle oynayıp, onlara 4-3 mağlubiyet yaşatmıştım.

- Türk futbolunun genel sorunu olmakla birlikte, özellikle 2. ve 3. ligde, oyuncu ve Teknik Direktörlerin çok sık takım değiştirdiğini görüyoruz. Sizce bunun sebebi nedir ve oyuncuların kariyerine etkileri nelerdir?
 
- Hocalar hakkındaki düşüncem bence artık bir takımda transfere hocalar çok karışamıyor yada güvendiği çalışmak istediği oyuncuları kulüplerin maddi imkansızlıklarından dolayı bünyesine katamıyor uyum ve sistemini tam anlamıyla yakalayamadan alınan kötü sonuçlar ister istemez ayrılıklara yol açıyor ki özellikle Türkiye’de her şey sonuca bağlı olduğundan maalesef sabır gösterilmiyor bu durumda da takım değiştirmek mecburi oluyor. Oyuncu konusuna değinirsek özellikle 3.lige yaş sınırı geldikten sonra takımsız kalan çok futbolcu arkadaşımız oldu ve doğal olarak hayatlarına devam edebilmek için para gelirine bakmazsızın sözleşme imzalanıyor buda yine kulüplerin maddi durumları gereği kabul görüyor ve bu ortamlara rağmen o futbolcudan çok şeyler bekleniyor sonuç alınamayınca ayrılıklar başka takımlarda çare aramalar ve tutunamamalar sık takım değiştirmeler devam ediyor.

- Türk futbolcusunun futbolu bırakma yaşı, Avrupalı meslektaşlarına göre oldukça düşük. Bu ortalamanın üzerine çıkmış birisi olarak bunu neye borçlusunuz? Genç meslektaşlarınıza neler tavsiye edersiniz?
 
- Futbolu bırakma konusunda Türkiye ile Avrupa arasında dış etkenlerde çok etkili oluyor. Bence Avrupa’da insanlar sadece sahada verebildiğin mücadele yaptığın başarıya bakıyor ve sana saygı duyuyor ama Türkiye’de herkes üzerine geliyor ne zaman bırakıyorsun yeter artık diye. Bunun en büyük örneği Hakan Şükür’dür. Sahaya çıktığında çok ama çok faydalı olmasına rağmen üzerine çok gelip zorla futbolu bıraktırdılar. Önce mesleğini çok seveceksin ve saygı duyacaksın ve maça çıktığında almak istediğini çok isteyeceksin. Gençlere tek tavsiyem kendilerine en yükseğe çıkmak için hedef koysunlar ve bu doğrultuda çok çalışsınlar gerçekten hedefsiz hiçbir yere varamaz bu meslekte insanlar.

- Fethiyespor’a transferiniz nasıl oldu? Fethiye hakkında düşünceleriniz nedir?
 
- Fethiyespor’a transferim daha öncede birlikte çalıştığım değerli hocam ERKAN SÖZERİ sayesinde oldu. Fethiye gerçekten çok ama çok güzel bir yer ve güzel olan bir yanı da doğup büyüdüğüm Gemlik ilçesine çok benzemesi buraya geldiğimde yaşanacak yer dedim ama burada bana bir aile ortamı lazımdı onu da Fethiyespor’a imza attığımda buldum şimdi burada çok güzel bir ailem var. Fethiyespor’un çatısı altındaki her bireye sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum sizin aracılığınızla…

- Beyhan hoca geldikten sonra bir çıkış yakaladık, bunu neye bağlıyorsunuz?
 
- Türk futbolunda her hocanın ayrı bi değeri olduğuna inanıyorum. Arada yaşanan olumsuz ortamları da uyumsuzluklara bağlıyorum. Bizim gerçekten çok kaliteli çok değerli bir takımımız var. Bunun tamamen farkında olmamız için bize hem hoca hem abi hem arkadaş hem de kötü gün dostu olacak biri lazımdı, bunu da Beyhan Hocamız başardı. Arkadaşlarımla hep içimizden geçirir ama bir türlü haykıramazdık şampiyonluk yaşamak istiyoruz diye ama Beyhan Hocamız sanki içimizi okumuş gelirken şampiyon olacağız diyerek geldi, bize hedefi tam anlamıyla gösterdi bu yüzden Beyhan Hocamıza da takımımız adına teşekkür etmek istiyorum..

- Tecrübeli bir futbolcu olarak, tribünlerin sahada oynayan futbolcuya etkisi nedir sizce? Bu manada Fethiyespor taraftarını nasıl buluyorsunuz?
 
- Tribünler futbolcunun sahada vereceği mücadele için gerçekten çok önemli diye düşünüyorum ve bu konuda her anımızda iyi ya da kötü günümüzde her daim yanımızda olan Apaçi taraftar gurubumuza ve bizden desteğini eksik etmeyen değerli taraftarlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunar onlara minnettar olduğumuzu söylemek isterim.

- Farklı takımlarda, bir çok başarı yaşamış bir futbolcu olarak, takımın havası, sezon sonu şampiyonluğu göğüsleyecek kıvamda mı sizce?
 
- Artık telafisi olmayan haftalar kaldı ve bütün maçlarımız gerçekten çok zor. Bizimle aynı zorluğu diğer takımlarda yaşıyor. Bu zor ortamlarda ayakta durabilecek başarıyı yakalayacak bir takımız, biz şampiyonluğa gerçekten çok inanıyoruz. Havamız iyi tek korkumuz Allah sakatlık yaşatmasın. Çünkü kısıtlı bir kadroya sahibiz bunun dışında hiç bir şeyden çekincemiz ve korkumuz yok sezon sonu aile olarak o mutluluğu yaşayacağız.

- Fethiyespor’la 2013 Mayısına kadar sözleşmeniz bulunuyor. Aktif futbol hayatınıza ne zaman son vereceğinize karar verdiniz mi?
 
- Sözleşme tarihimin önemi gerçekten yok sadece kağıt üzerinde yıl belirtmek mecburiyeti olduğundan 2013 yazıyor dediğim gibi artık aile bağlarım var. Futbolu şu zaman bırakayım diye bir düşüncem hiç olmadı sadece şuan ki başarıya odaklanmış durumdayım onun için gücümü kaybettiğimi düşündüğüm an Fethiyespor camiasına ve Fethiye halkına mücadeleden yoksun yanımı yaşatmak, izletmek istemiyorum.

- Uzun yıllardır profesyonel futbolun içinde olan birisiniz, sözleşmelerinizden doğan haklarınızı alamadığınız zamanlar mutlaka olmuştur. Profesyonel futbolcuların bu noktada ortak hareket edememesini, kendi haklarını birlikte aramamalarını neye bağlıyorsunuz? Daha önce bu konuda girişimlerde bulundunuz mu? Futbolu bıraktıktan sonra bu yönde bir çalışmanın içinde olmayı düşünür müsünüz?
 
- Futbola başladığım ilk zamanlar çok takımda maddi kayıplarım oldu zaman geçtikçe tecrübe sahibi oluyorsunuz. Bu yaşadıklarımdan sonra çoğu takımdan da mahkeme yoluyla paramı aldım. Bu konularda kulüp başkanları bir araya gelip futbolcuya verilecek yıllık ücretlerde birlik olabiliyorlar bu ortamı daha önce yaşamış birisiyim bizler böyle bir birliktelik yapamayız ama yapabileceğimiz tek şey futbolcu sendikası altında her zor anımızda birlikte yan yana olmak, hak edişlerde hakkımızı aramak. Bu tür bir planı Karabükspor’da oynarken takım arkadaşım kaleci Bülent Ataman’la paylaşmıştık oda şuan Karşıyaka’da faal futbol oynuyor ikimizde bırakınca bir araya geliriz artık.

- Futbolu bıraktıktan sonrası için planlarınız nedir?
 
- En kolay cevap vereceğim sorunuz bu sanırım, tabiî ki de hocalık yapmayı düşünüyorum.

- Son olarak Fethiyespor taraftarına, APAÇİLER’e vermek istediğiniz mesajları alabiliriz.
 
- Taraftarımız ve APAÇİLERİMİZ bilsinler ki bizi büyük hedeflere onlar taşıyacaklardır. TEŞEKKÜRLER DEĞERLİ TARAFTARLARIMIZ, TEŞEKKÜRLER BÜYÜK GÜÇ APAÇİLER, SİZLERİ SEVİYORUZ. UMARIM ŞAMPİYONLUK SÖYLEŞİSİNDE BİR KEZ DAHA BULUŞURUZ. TEKRAR TEŞEKKÜRLER 

Kaynak: www.fethiyespor1933.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder